Kdaj je primeren trenutek, da pokličete prometno policijo?

Imeli ste smolo, da se vam je zgodila prometna nesreča. Ker se to ne dogaja ravno vsak dan, poleg tega pa je dogodek zelo stresen, morda ne boste prepričani, kaj vse morate storiti. Je treba poklicati policijo?

Ko vam ni treba

Če je v nesreči nastala samo manjša materialna škoda, nihče od udeležencev pa ni utrpel nobenih poškodb, vam policije ni treba klicati. Za vse potrebne postopke lahko poskrbite kar sami: fotografirate vozili (ali vozila, če jih je več), svojega varno umaknete s ceste, si s soudeleženim voznikom izmenjate podatke ter izpolnite Evropsko poročilo o prometni nesreči. Če je vozilo resneje poškodovano, boste verjetno morali poklicati avtovleko.

Pokličete nas lahko 24/7 na +386 31 750 200

Kdaj jih pokličete

V nasprotnem primeru – ko je prišlo do škode in telesnih poškodb – pa je policijo o dogodku potrebno obvestiti na interventno številko 113.

Obvezno jih morate poklicati tudi, če želite uveljavljati avtomobilski kasko, saj je v tem primeru obvezen policijski zapisnik. Prav tako z njim stopite v kontakt, če je v nesreči udeleženo vozilo tuje registracije, saj bodo v policijskem zapisniku podatki tujega zavarovanca, kar je pomembno za uveljavljanje škode ter določitev, katera zavarovalnica v Sloveniji bo reševala vaš primer.

Policijo pokličite tudi v naslednjih okoliščinah:

  • če se vam zdi, da je soudeleženec pijan ali omamljen,
  • če je dogovor o krivdi nemogoč,
  • če soudeleženec pobegne s kraja nesreče,
  • če se vam zdi, da je bila nesreča povzročena nalašč
  • ali če vse kaže na to, da soudeleženec nima urejenega obveznega avtomobilskega zavarovanja.

Ne pozabite na podatke

Zelo pomembno je, da do prihoda policije poškodovana vozila ostanejo v nespremenjenem položaju. Ko policija prispe in naredi zapisnik o prometni nesreči, pa jih ne pozabite prositi, da vam posredujejo podatke o vozniku soudeleženega vozila ter številko police in zavarovalnico, ki jo je izdala, saj boste to potrebovali pri prijavi prometne nesreče pri zavarovalnici.

Avtovleko Čepon pokličite na 01 750 20 00

Pridemo takoj – 24 ur na dan, vse dni v tednu!